Keynote of workshop

Het gedachtegoed van Digitale Intelligentie dat samen met Wijnand van Lieshout ontwikkeld is, wordt met voordrachten uitgedragen door Hans Hoornstra. Als docent en mede-oprichter van Like2Share kent hij de onderwijscultuur als geen ander. Als voorzitter van de stichting Digitale Overheid is hij ook goed ingevoerd in de uitdagingen van overheden. En als ondernemer kent hij first hand de dynamiek van het bedrijfsleven.

 

Hoornstra neemt je aan de hand van anekdotes mee in de ontwikkelingen van 21e eeuw. De nadruk daarbij ligt op de mens en de vaardigheden die van ons in dit tijdsgewricht worden verlangt. Hij biedt een verfrissend perspectief op de 21e-eeuwse vaardigheden door het Columbusmodel. Een model dat hiërarchie en samenhang aanbrengt in de schijnbaar toevallige reeks van skills, die we de literatuur en gangbare schema’s tegenkomen.

 

Hoornstra belicht de evolutionaire ontwikkeling van vaardigheden en voert je langs ijsberen op de Noordpool en confronteert je met kaartenbakdenkers bij Gemeenten, pijplijninnovatie bij bedrijven, besluit met wederkerig lerende organisaties. Onderweg leert hij óók nog wat droomdenken is. Na een voordracht van Hoornstra is de zaal wakker en geïnspireerd.

Meer weten