Studiedag Prompt Engineering

Bouw je eigen, veilige AI assistent!

Tijdens deze eendaagse training word je expert in het gebruik van ChatGPT, en leer je met behulp van de vaardigheid prompt engineering een AI assistent te trainen die volledig is afgestemd op jouw werk. Ontwikkelingen gaan razendsnel, daarom nemen we natuurlijk ook de meest recente ontwikkelingen mee, met name op het gebied van veiligheid.

Deze training is specifiek ontworpen voor ambtenaren die werkzaam zijn bij gemeenten, provincies, waterschappen, het Rijk en uitvoeringsorganisaties. Het doel is om diepgaand inzicht en praktische ervaring op te doen met generatieve AI. Na afloop van de training begrijp je niet alleen hoe het grotendeels werkt onder de motorkap, maar heb je ook praktische ervaring opgedaan met het werken met deze technologie. Je bent dan in staat om de impact op het werk binnen je eigen organisatie te begrijpen en advies te geven over hoe de organisatie hiermee om moet gaan. Je bent in staat om de kansen te zien, maar ook om gevaren te benoemen. Je bent een volwaardige gesprekspartner op dit onderwerp en kunt onderbouwd een standpunt innemen.

Je werkt tijdens deze training aan een eigen casus waarmee je door prompt engineering de ideale gesprekspartner creëert voor de taak die je voor ogen hebt. Bijvoorbeeld het verwerken en schrijven van beleidsadviezen, het beantwoorden van bezwaarschriften, het omzetten van complexe brochureteksten naar B1, maar ook het doen van suggesties voor inhoudelijk complexe problematiek of zelfs data-analyse. Je kiest je eigen casus, die je op voorhand afstemt met de trainer. Ter inspiratie hebben wij een chatbot gebouwd, waarmee u in gesprek kunt met de omgevingswet.

Leerdoelen

  • Je maakt je de basisprincipes eigen van het werken met generatieve AI: de mogelijkheden, beperkingen maar ook de gevaren.
  • Je leert specifieke technieken met betrekking tot “prompt engineering”. Deze integreer je met je bestaande digitale vaardigheden.
  • Je leert je eigen, op maat gemaakte ‘PolicyBot’ te bouwen, die direct na de workshop ingezet zou kunnen worden in je werk.
  • Je bent toegerust om gedegen advies uit te brengen over beleid dat zich richt op de implementatie van generatieve AI binnen jouw organisatie.

Inhoud training

Introductie tot ChatGPT en Prompt Engineering (1,5 uur): We starten de workshop met een uitgebreide introductie tot ChatGPT en de techniek van Prompt Engineering. Deze sessie omvat een live demonstratie en instructies, waarbij we je meenemen van basisvaardigheden naar geavanceerde prompt engineering technieken.

Ontwikkeling van de ‘PolicyBot’ (3,5 uur): Het kernonderdeel van de workshop is het “PolicyBot” project. In een workshopomgeving, onder begeleiding van onze deskundige trainer, ga je jouw eigen gepersonaliseerde PolicyBot bouwen. Wat deze ervaring uniek maakt, is dat elke deelnemer de vrijheid heeft om te kiezen welke casuïstiek ze willen gebruiken. Hierdoor kan de PolicyBot worden afgestemd op de specifieke behoeften en de interesse van de doelgroep.

Deze praktijkgerichte benadering stelt je in staat om aan het einde van de dag naar huis te gaan met een op maat gemaakt AI-model dat je direct in je werk, of bijvoorbeeld in het schrijven van adviesrapporten, kunt implementeren. De workshop biedt dus niet alleen waardevolle nieuwe vaardigheden, maar ook een direct toepasbaar eindproduct.

Aanmelden
Ik wil hierover gebeld worden

Studiebelasting

De studiebelasting bedraagt ongeveer 8 uur. Dit omvat 5 uur effectieve training op de dag zelf en ongeveer 3 uur zelfstudie aan de hand van de e-learning en een syllabus.
Je krijgt na afloop toegang tot deze e-learning via de academie Digitale Overheid. Verder ontvangt iedere deelnemer een syllabus met alle behandelde materialen en aanvullende bronnen voor verdere studie, en iedere deelnemer ontvangt ook het e-book Digitale Intelligentie, wat een bredere blik biedt op wat er komt kijken bij de ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden.
Na afloop van de workshop kun je een certificaat van deelname krijgen van de stichting Digitale Overheid.

Benodigdheden voor deelnemers

  • Een laptop met een werkende internetverbinding.
  • Een ChatGPT Plus-account (kosten bedragen 20 euro, betaling mogelijk via creditcard). Een plusaccount kost 20 euro per maand. Deze heb je alleen nodig op de cursusdag zelf, dus je kunt het abonnement direct weer annuleren na de training, mocht je dat willen.

Wanneer en waar?

De ééndaagse training wordt meermaals gegeven. De editie van donderdag 4 juli vindt plaats bij The Social Hub, bij het centraal station in Eindhoven. De volgende editie vindt plaats op donderdag 10 oktober bij Seats2Meet Strijp-S in Eindhoven. De ontvangst is telkens vanaf 10:00 uur en het programma start om 10:30 uur. Na het ochtendprogramma serveren we een heerlijke lunch. We ronden af rond 16:30 uur.
Deelname aan deze studiedag kost €595 per persoon (excl. BTW).

Over de trainer

Tom Koolen studeerde wiskunde en is als docent en projectmanager betrokken bij Like2Teach, een organisatie die met afstandsonderwijs het lerarentekort aanvalt. Daarnaast is hij ondernemer en verzorgt tal van scholingsprojecten op het terrein van digitalisering voor onderwijs, overheden en bedrijven.