Levering, verzending & retouren

Levering en verzending

 1. We streven ernaar om bestellingen van fysieke producten te verzenden binnen een week. We versturen bestellingen van fysieke producten uiterlijk binnen twee weken.
 2. Voor verzending gebruiken we doorgaans PostNL. Wanneer uw product eenvoudig door de brievenbus past, gebruiken we gewone briefpost of een brievenbuspakket. Wanneer uw bestelling groter is, maken we doorgaans gebruik van pakketpost van PostNL.
 3. We rekenen voor verzendingen binnen Nederland geen verzendkosten. Deze kosten zijn verdisconteerd in de prijs van onze producten. Op deze manier kunnen we de verzendkosten proportioneel houden ten opzichte van de producten.
  Voor verzending buiten Nederland rekenen we wel verzendkosten. Deze worden vermeld door de webshop zodra u een adres heeft gekozen waar de verzending naar toe dient te worden gestuurd.
 4. We houden u per e-mail op de hoogte van de status van uw bestelling. U ontvangt een update wanneer uw bestelling is verzonden.
 5. Als u vragen heeft over uw bestelling, neem dan contact met ons op via: [email protected].
 6. Digitale producten ontvangt u per e-mail of kunt u downloaden op de in de e-mail aangegeven wijze.

Retouren

 1. Wanneer er iets mis is met het product dat u heeft besteld, neem dan contact met ons op via [email protected], en wij zullen in overleg zorgen voor een passende oplossing.
 2. Wanneer u een fysiek product heeft besteld, en u wilt de koop ongedaan maken nog voordat deze is verzonden, dan verzoeken we u om telefonisch contact met ons op te nemen via 043-362 6288. Wij zullen dan uw bestelling annuleren voordat deze met de post mee gaat.
 3. Wanneer u een fysiek product heeft besteld en ontvangen, maar u wilt toch de koop ongedaan maken, dan kunt u binnen twee weken na ontvangst van uw bestelling de koop ongedaan maken. Hiertoe stuurt u een e-mail naar [email protected], waarin u aangeeft de koop ongedaan te willen maken. Vervolgens dient u het product retour te sturen naar: Stichting Digitale Overheid, Kapelaanstraat 66, 6223HE Maastricht. Wanneer we het product retour hebben ontvangen, laten we u dit per e-mail weten, waarna het aankoopbedrag binnen twee weken terug wordt gestort op het rekeningnummer waarvan u de bestelling had betaald.
 4. Wanneer u een digitaal product heeft besteld, zoals een toegangscode voor het ColumbusKompas of een e-book, dan is het alleen mogelijk om de koop ongedaan te maken wanneer u het product nog niet heeft gedownload of gebruikt. Ook hiervoor geldt dat u de annulering van de aankoop binnen twee weken dient door te geven per e-mail aan: [email protected].

Betalingen

 1. Betalen van bestellingen kan alleen op de wijzen die zijn aangegeven in de webshop.
 2. Uw factuur vindt u in uw account op de webshop, en ontvangt u ook per e-mail.
 3. Wanneer u vragen heeft over uw factuur, neemt u dan contact met ons op via: [email protected].
 4. Wanneer wij een (deel van het) aankoopbedrag terugstorten in verband met een retour, dan doen wij dit uitsluitend op de rekening waar vandaan wij de betaling voor de bestelling hebben ontvangen.

Privacy

 1. Alle persoonsgegevens die u invult bij het maken van een account in onze webshop of bij het plaatsen van een bestelling, blijven uw eigendom.
 2. Persoonsgegevens die u invult bij het aanmaken van een account in de webshop of het plaatsen van een bestelling spelen wij niet door naar derden, tenzij dit noodzakelijk is om uw bestelling in orde te maken. Denk hierbij aan het doorgeven van uw naam en adres aan PostNL, zodat zij in staat zijn om de bestelling bij u te bezorgen.
 3. Wanneer u persoonsgegevens invult om een bestelling te plaatsen zonder een account aan te maken, dan verwijderen we deze gegevens uiterlijk binnen een jaar uit onze systemen. Wanneer u een account aanmaakt, verwijderen we de account en uw gegevens daarin alleen op het moment dat we de activiteiten van de webshop stoppen. U kunt uw account en de gegevens daarin te allen tijde zelf verwijderen.

Disclaimer, bevoegde rechter

 1. Het Instituut Digitale Intelligentie en haar penvoerder, de stichting Digitale Overheid, zijn uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor eventuele fouten op de website en/of schade die hier eventueel zou kunnen voortvloeien. Wanneer u twijfelt over de juistheid van informatie op de website of de producten die in de webshop worden aangeboden, neem dan contact met ons op via: [email protected] of 043-362 6288.
 2. Eventuele geschillen die ontstaan rondom aankopen op de webshop van het instituut Digitale Intelligentie worden uitsluitend voorgelegd aan de absoluut bevoegde rechter in Maastricht.
Naar de webshop