Het boek

Wat je moet weten, leren en doen in een digitaal verbonden samenleving

In ‘Digitale Intelligentie’ leggen Hoornstra en Van Lieshout uit wat je moet weten, leren en doen in een digitaal verbonden samenleving. Door de toenemende digitalisering in onze werkomgeving ligt het gewenste verandertempo extreem hoog. Om dit tempo bij te kunnen houden, is een continu proces van leren en verankeren van de juiste vaardigheden noodzakelijk. Hoornstra en Van Lieshout hebben beiden jarenlange ervaring in het begeleiden van onderwijs en overheid in de transitie naar het digitale tijdperk.

Hans Hoornstra (docent en ondernemer) en Wijnand van Lieshout (bedrijfskundige, oud-ambtenaar en adviseur organisatietransformaties) zijn voorzitter en directeur van de stichting Digitale Overheid, met als missie ambtenaren toe te rusten met 21e-eeuwse vaardigheden. Jaarlijks organiseren zij de Dag van de Digitale Overheid.

Zij ontwikkelden een praktisch toepasbaar model voor zowel organisaties als individuele medewerkers om 21e-eeuwse vaardigheden en digitale intelligentie te ontwikkelen. Met behulp van hun aanpak slaag je erin zelf de regie weer in handen te nemen, in plaats van overspoeld te worden door alle verandering van buitenaf.

Inkijkexemplaar

Als u meer wilt weten over het boek Digitale Intelligentie voor u tot aanschaf overgaat, bekijk dan ons inkijkexemplaar via onderstaande knop. In het inkijkexemplaar vindt u de inhoudsopgave, het voorwoord en het eerste hoofdstuk.

Inkijkexemplaar