Driedaagse Digitale Intelligentie

Driedaagse training

De Driedaagse Digitale Intelligentie is de training bij het succesvolle boek Digitale intelligentie, bedoeld voor leidinggevenden en beleidsadviseurs binnen de overheid en het onderwijs. De eerst volgende editie van deze training vindt plaats op 12, 13 en 14 april 2023 bij hotel en conferentiecentrum Woudschoten in Zeist.

Focus op Wendbaarheid

Het Columbusmodel van Hoornstra en Van Lieshout ligt ten grondslag aan de driedaagse training Digitale Intelligentie. In het model worden de vaardigheden die we nodig hebben in een digitaal verbonden samenleving onderverdeeld in: dragende vaardigheden, verbindende vaardigheden en stuwende vaardigheden. In de driedaagse ligt de focus op de ontwikkeling van de dragende vaardigheden: het vermogen tot wendbaarheid, kritische zelfreflectie, ondernemendheid en creativiteit. Wendbaarheid is de allerbelangrijkste. Het concretiseren van de vraag wat wendbaarheid is, hoe je het zelf ontwikkelt en hoe je als leidinggevende anderen daarbij helpt, is de kern van deze driedaagse.

Training Eigentijds Leiderschap

Het doel van de driedaagse is het merkbaar ontwikkelen van vaardigheden, waarbij toename van de eigen wendbaarheid voorop staat. Je doorziet dat eigentijds leiderschap impliceert dat je deze wendbaarheid ook bij medewerkers moet kunnen mobiliseren. Je onderzoekt dit thema en verrijkt daarmee je eigen inzicht en ontdekt welke consequenties dit voor jou heeft als leidinggevende of adviseur. Je handelingsrepertoire breidt uit en je groeit van ik-bewustzijn naar zelfbewustzijn.

Op deze Driedaagse zijn de algemene voorwaarden van de Stichting Digitale Overheid van toepassing.

Locatie & tijden

De Driedaagse van 12 t/m 14 april vindt plaats bij hotel en conferentiecentrum Woudschoten.
Adres: Woudenbergseweg 54, 3707HX Zeist
Binnenloop woensdag vanaf 17:00 uur, start woensdagavond met soep en brood.
Het programma start om 18:30 uur. Afronding vrijdagmiddag om 17:00 uur.
Vanzelfsprekend volgen wij strikt de adviezen van het RIVM m.b.t. COVID-19.
Alle deelnemers krijgen kosteloos het boek Digitale Intelligentie toegezonden.

Kosten

Deelname aan de Driedaagse kost €2.500 (excl. BTW) per persoon.
Wanneer u zich aanmeldt samen met een of meer collega’s van dezelfde instelling, dan geldt het tarief van €2.375 p.p.

De trainers

Cornalien Stolker – trainer & vakvrouw in persoonlijke ontwikkeling

“Er is altijd meer mogelijk dan je denkt.”

Sinds 2003 ben ik werkzaam als (leiderschaps)trainer en coach en als begeleider van verandering en vernieuwing in organisaties. Ik volgde diverse opleidingen, onder meer bij Landmark Education, Margriet van Bentem, Opleiding EssentieCoaching en De Baak. Leerde van mijn werk bij en met klanten, het geven van opleidingen bij De Baak, Opleiding EssentieCoaching en Systemisch Transitie-Management. Als moeder van twee zonen (1997, 2000) heb ik de wereld en de manier waarop we met elkaar verkeren in rap tempo zien veranderen.

In mijn rol als trainer breng ik de rust en het vertrouwen die nodig zijn om te kunnen leren. Maar ook de scherpte in de analyse om verandering te brengen en vanzelfsprekendheden te doorbreken. Door te leren en ontwikkelen ontsluiten zich nieuwe mogelijkheden en ongedachte perspectieven. Daar houd ik van. Zowel in mijn werk, als in mijn persoonlijk leven.

Hans Hoornstra – schrijver, ondernemer, trainer en spreker

“Om wendbaar te kunnen navigeren heb je een landkaart nodig.”

Als voorzitter van de Stichting Digitale Overheid heb ik ruime ervaring in deze sector. En als ondernemer binnen het onderwijsveld heb ik mijn sporen verdiend met Like2Share en de recente start-up Like2Teach, waarmee wij afstandsonderwijs verzorgen voor scholen die kampen met het lerarentekort.

In samenwerking met Wijnand van Lieshout heb ik een authentieke visie ontwikkeld op personeelsontwikkeling. In ons boek Digitale Intelligentie, mijn lezingen en trainingen breng ik de invloed van digitale ontwikkelingen op vaardigheden op heldere manier in kaart. De historische context en het Columbusmodel zijn eenvoudig te begrijpen (‘dat ik dat niet eerder zag!’) en bieden concrete handvatten voor praktische toepassing.