De drie domeinen

De drie domeinen

Naast het brede project van Mensen zoals jij en ik, waar iedere burger aan mee kan doen, zijn er drie flankerende projecten in de (semi-) publieke domeinen, te weten:

  • in de zorg;
  • in het onderwijs; en
  • binnen de overheid.

Door de huidige coronacrisis lijkt zich momenteel een digitale revolutie te voltrekken in deze sectoren. In deze drie flankerende projecten tekenen we per domein de ervaringen en inzichten op tijdens de crisis, zodat we een schat aan informatie verzamelen, waaruit we naderhand per domein waardevolle lessen kunnen trekken.

We doen dit door wekelijks sleutelpersonen te bevragen. Dit werkt iets anders dan in het burgerproject, want in deze sectoren is er sprake van het afnemen van interviews. Experts, die de betreffende sector goed kennen, bevragen sleutelpersonen.

Deze gesprekken worden wel opgenomen, maar niet direct publiekelijk gedeeld. Er is sprake van een wekelijks ‘biechtstoelgesprek’. De gesprekken worden naderhand verwerkt tot drie domeinspecifieke publicaties.

Voor deze aanpak zijn we op zoek naar specialisten uit de specifieke domeinen die de komende maanden één of twee personen willen volgen door middel van het afnemen van video-interviews. Per sector streven we naar het volgen van 30 personen. Daarnaast zijn we op zoek naar één projectmanager per domein, die het overzicht bewaakt en meedenkt over het concept.

Voor beide rollen geldt dat het vrijwilligersfuncties zijn.

We zullen deze tijd nooit vergeten. Laten we het onvergetelijk maken. Sluit je aan bij Mensen zoals jij en ik.

Aansluiten als organisatie is ook mogelijk. In dat geval kunnen we inzoomen op de ontwikkelen binnen jouw organisatie en deze afzetten tegen de ontwikkelingen in de sector als geheel.

Ik wil interviewen

Naam

Hans Hoornstra

Telefoon:

File:

Bekijk hier de voorwaarden en het

privacy statement